Min mest dyrebare skatt

For et år siden ble min verden snudd på hodet. Jeg fikk opplevde livets største mirakel. En frisk, liten gutt ble satt til verden. Jeg presset dette lille mennesket ut av min egen kropp. Bare det å tenke på denne dagen for akkurat et år siden gjør meg emosjonell. På sett og vis kan jeg ikke forstå at det allerede et gått et år. På sett og vis kan jeg ikke forstå at dette ikke alltid har vært mitt liv.

Iver.jpg

“Jordmoren min kom så å satt seg ved siden av meg. Hun startet samtalen med å si at hun hadde lest mitt fødebrev nøye. Brevet hvor jeg poengterte at jeg ønsket en naturlig fødsel. Hvor jeg tydeliggjorde at det siste jeg ønsket var epidural. Jeg hadde skrevet at jeg var livredd for å miste kontroll over følelsene i bena, ryggen og kanskje pressmuskulaturen. Det sto at keisersnitt ville jeg gjøre alt for å unngå. Hun fortalte meg at hun var bevisst brevet, og aldri hadde oppmuntret noen til å ta epidural, når kvinnen tydelig ikke ønsket dette. Men vi var nødt til å snakke om denne problemstillingen nå.

Det visste seg nemlig at gutten vår hadde snudd seg til å bli en stjernekikker, som ofte gir en lang og tøff fødsel. På en stjernekikker baner ikke pannen og hode vei ned, og åpner opp for kroppen som skal ut, slik som ønskelig. I tillegg til at gutten hadde lagt seg som en stjernekikker, hadde han også snudd kroppen sin fra å ligge klokken 12 i bekkenet mitt, til å ligge klokken to – noe som kanskje ville resultere i at jeg måtte ta keisersnitt for å få han ut.

Jordmoren anbefalte meg å ta epidural. Hun gjorde noe hun aldri før hadde gjort. For denne fødselen ville ikke være over før om hvertfall tolv timer, noe som nok ville slite meg helt ut, med tanke på all jobbingen jeg allerede hadde gjort. Hele min verden brast. Jeg gråt og gråt. De to tingene jeg ønsket aller minst for fødselen min var nå blitt en realitet for meg.” 

I løpet av timene snudde gutten min seg tilbake til klokken 12, etter å ha tatt en tur innom klokken 10, bare for å gjøre det hele enda mer spennende. Jeg slapp keisersnitt, og fikk føde normalt etter noe som føltes som en evighet. En dag skal jeg publisere denne historien. For noen vil den kanskje være for ærlig og personlig. Jeg skal gi en heads up for de som ikke vil lese om den. Men det føltes riktig å dele litt på en dag som denne. 365 dager senere.

Hver eneste dag de siste 365 dagene har jeg vært takknemlig. Jeg har vært tilstede i øyeblikket. Jeg har kjent på en kjærlighet og en lykke jeg ikke visste fantes. Tidvis har jeg også kjent på en frykt så stor at jeg skulle klare å bære den. Jeg har måtte prioritert bort egne behov. Primærbehov som søvn. Behov jeg før jeg ble mor ikke trodde at jeg kunne rokke ved. Jeg har vært så trett som jeg aldri tidligere har vært.  Før jeg ble mor måtte jeg ha 7-8 timer søvn. Sammenhengende. Intet unntak. I dag er 5-6 timer bra nok. Sammenhengende er en bonus. Jeg prioriterer heller egentid på kvelden fremfor å kunne få 8 timers søvn. 8 timer fremfor egentid er uhørt. Før jeg ble mor tenkte jeg at foreldre som prioriterte slik måtte være GALE! Jeg ville da aldri gitt opp søvnen min. Vel, i dag ler jeg av det.

Iver2.jpg

Jeg som trengte frokost det øyeblikket jeg våknet, blir nå sulten først etter vel en time. Altså når lille har på tørr bleie, og er mett i egen mage. For inntil et år siden var jeg også livredd for bakterier. Jeg hatet de dypt og inderlig! Under lille sine første måneder ville jeg nesten koke leker andre unger hadde puttet i munnen sin. Vel, igjen, i dag ler jeg. Iver kan nesten sleike butikkgulvet uten at jeg “anti-bakker” og koker alt rundt. Livet endres. I mitt tilfelle til noe større. Til noe bedre.

GRATULERE SÅ INDERLIG MASSE MED DAGEN 1-ÅRS DAGEN, MIN DYREBARE SKATT.

IMG_1236

Jeg elsker deg av hele mitt hjerte. Jeg kjenner den enorme kjærligheten i hver en celle i kroppen min. Dette året har vært mitt beste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg