Hverdagen som fungerer for oss

Jeg tror ikke nødvendigvis at vi jobber mer enn andre yrkesaktive foreldre som har krevende jobber. Vi jobber mye og vi liker det. For oss var det viktig at jobben vi skulle satse på, ikke skulle føles ut som jobb. Jobben skulle være en naturlig del av hverdagen vår og av livet vårt. Det er en av grunnene til at vi ble bønder.

Vi jobber stort sett hver eneste dag.

Men vi prøver å legge opp hverdagen og livet slik at barna våre ser verdien i dette livet og kanskje vil overta det vi bygger opp.

Vi leverer de i barnehagen rundt klokken halv ni hver morgen, fire dager i uka. De hentes omtrent alltid før Kl 15. Så spiser vi middag sammen og slapper av sammen før enten mannen eller jeg går i fjøset. Barna opplever nok ikke ettermiddagen som jobb, selv om en av oss alltid drar på jobb. Siste del av deres dag går til kveldsmat og lesing, så at enten mamma eller pappa er på jobb, tror jeg ikke merkes.

Men siden vi jobber hver ettermiddag i tillegg til helger, har vi de mindre i barnehagen enn mange andre. Slik at vi får familietid sammen i en hverdag som er lagt opp til å fungere for oss.

Vi jobber annen hver helg, så har vi avløser annen hver helg.

Når vi har fjøsfri, tar vi fri torsdagseftermiddag og har fri fra fjøsstell ut søndagen. Da vil vi ha fredager sammen, så barna har fri fra barnehagen hver eneste fredag. Fredager vi selv går i fjøset, har vi barna med oss.

I dag tidlig tok vi morgenfjøset sammen, hele familien. Da er det er nugatti på brødskiva til lunsj inne på fjøskontoret og en melkesjokoladebit venter ofte etter noen timer i lek enten inne i fjøset eller på yttersiden.

Ungene leker, de jobber litt sammen med oss og de sitter i traktoren når den er i bruk. Innimellom kan det være godt med en liten pause hvor det snurres film inne på kontoret.

Barna elsker å være i fjøset. Vi elsker å ha en jobb som tillater oss å ha barna sammen med oss. På jobb.

Klart er det krevende å skulle utføre arbeidsoppgaver med små barnehender rundt, og timene er ikke i nærheten så effektive som når de er i barnehagen. Men slik er ofte fredager og jobbhelger. Ungene liker det og vi liker det.

Familiearbeidsdagene er en av grunnene til at vi er bønder.

1 kommentar
  1. For en flott løsning dere har kommet frem til. Avløser og fri annenhver helg – gjøre arbeid sammen med barna – sammen med lek og kos. Høres veldig bra ut for dere – uten at det blir stress.

   Ønsker dere en god adventstid!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg