På forhånd beklager jeg for at jeg skriver om mensen

Det smerter meg. Jeg beklager! Beklager at jeg tar opp dette temaet på bloggen min. Det brenner i hele kroppen og gjør fysisk vondt. Bare det å skrive dette gir meg høy puls. Fordi jeg personlig hater mensen. Hater å snakke om mensen. Hater ordet mensen. Det er sikkert fryktelig lite korrekt av meg å innrømme det. Kanskje har jeg unge lesere som synes mensen er flaut, så kommer jeg her å gjøre det enda verre.

Jeg som hele tiden lover dere en usminket sannhet. Som skryter på meg at jeg er så himla ærlig. Men det er jo nettopp det jeg er nå. Jeg er ærlig. Jeg hater ordet mensen. Hater forresten også ordet klitoris. Så er det sagt.

For mange er denne så kalte røde uken en bagatell. Man snakker om pms og tante rød, og gudene vet alt hva det kalles, som om man snakket om gårsdagens middag. Vel, ikke meg. Jeg personlig hater det. Likevel klarer ikke miljøhjertet mitt å la vær i dette tilfellet.

Altså, vi er nødt til å snakke menskopp. Fytti faen for et grusomt ord! Det er faktisk verre enn det andre ordet jeg ikke liker. Kunne man ikke kalt det noe annet? Ja ja. Kanskje like greit å kalle en spade for en spade. MEN FOR EN GENIAL OPPFINNELSE!!

ladycup-menstrual-cup-02
Menskopper som selges hos LadyCup

Kort fortalt er en menstruasjonskopp utformet slik at den kan føres inn på samme måte som en tampong. Ingen bakterier blir værende igjen på den helt glatte overflaten, den absorberer ikke væsker, og dermed oppstår det ingen endringer i det naturlige miljøet der nede. Mest moderne hygeneproduktet for kvinner.

Dette sier hjemmesiden LadyCup:

  • 100% fullverdig alternativ til sanitetsbind og tamponger
  • det mest moderne menstruasjonsproduktet for kvinner
  • enkel å bruke
  • «hensynsfull overfor miljøet» – brukstid opp til 15 år hvis korrekt vedlikeholdt
  • økologisk og økonomisk – prisen på LadyCup er tilbakebetalt etter kun 4 måneder
  • silikon med maksimal fleksibilitet
  • optimal størrelse og design med en myk overflate for enkel bruk og vedlikehold
  • laget av medisinsk silikon av høyeste kvalitet, som kun brukes innen medisin og i næringsmiddelindustrien

 

Jeg elsker den! Jeg trodde det skulle være ekkelt og grisete å måtte skylle den, men miljøhjertet mitt måtte gi det en sjanse. For meg oppleves det som renere. Jeg føler meg så himla mye mer fresh og ren. Tenk det! Skal ikke gå i detaljer om hvorfor, men det gjør jeg altså. Så kan den være i mye lengre enn en tampong. 12 timer aktiv beskyttelse. Det stemmer. To ganger på 24 timer tenker jeg på at jeg har mensen, i motsetning til hver fjerde-femte time med tampong.

Min opplevelse av koppen er så bra. Aldri i verden at jeg slutter med den! Ikke mer antydning til å blø i gjennom eller forsøpling! Vi kvinner bruker ca 100 til 140 kg sanitetsprodukter gjennom livet. Som igjen bruker tusenvis av år på å brytes ned. Å mange bruker tamponger, som er kloret. Dette gjør at de kan virke hormonforstyrrende. Ønsker du å lese mer om dette kan du gjøre det på Grønare Kvardag sin side her.

Når jeg begynte med tampong for første gang brukte jeg litt tid før jeg fant teken på å plassere den riktig, slik at jeg ikke kjente den. Slik var det også med koppen. Men nå merker jeg den ikke. Anbefaler på det varmeste å bestille en. For egen del, men også for miljøet. Å nei. Innlegget er på ingen måter sponset. Likevel legger jeg ved en linker til to kjøpssider OrganiCup og LadyCup. Jeg hadde ikke for tusenvis av kroner tatt imot penger for å skrive om mensen. Likevel fikk det svartens grønne hjertet mitt meg til å gjøre akkurat det. Beklager og værsegod.

68417_OrganiCup_OrganiCup_menskopp_1
OrganiCup sin kopp