Baksiden av drømmerealisering

Jeg har tidligere delt at mannen min og jeg valgte å si opp jobbene og selge huset vårt i byen for å leve ut drømmen vår om livet på landet. Jo visst er det fint og flott! Jo visst elsker vi det! Jo visst, vi anger ikke et sekund! Men – ja dere hører et men.

Vi har enda ikke delt målet med dere – det kommer snart, vi må bare bli klar for å dele det utenfor vår innerste sirkel først. Men det å leve ut drømmen sin er også steike vanskelig. Det er tungt og det er krevende. Vi har satt oss et mål. Vi har en visjon om hvordan livet vårt skal være. Hvordan hverdagen vår skal være. I hvilket hjem Iver skal vokse opp.

På grunn av drømmen om alt dette valgte vi å flytte inn i avdøde bonusbestemor sitt hus. Det er i disse omgivelsene vi har størst mulighet til å lykkes. Vi har fjernet unødvendig stress og press fra livet. Vi lever mer i samstem med naturen enn før – som alltid har vært en drøm. Vi gjenbruker og sparer opp så mye som lar seg gjøre, gitt vår økonomiske situasjon. Vi skal nemlig nå målet vårt!

Men enkelte dager og perioder er det vanskelig å holde fokus. Når man føler at veien stagnerer eller man ikke vet helt hvilket veiskille man skal velge. Da er det tøft! Målet i seg selv er så viktig, at det frister ikke å gi opp, men innimellom frister det å legge seg ned. Legge seg ned å synes synd på seg selv.

Vi har jobbet hardt med å konkretisere drømmen. Ta den ned fra svende til konkret. Gjøre den realiserbar. Hver dag lever vi i uvisshet om vi klarer dette. Om vi finner alle brikkene til puslespillet. Vi leter og jobber med å legge dette sammen. Vi jobber mot drømmen samtidig som vi forsøker å leve i nuet. Være lykkelig og tilfreds her og nå. Det høres kanskje lett ut, men tidvis er det vanskelig.

IMG_2819.JPG

Følelsene er vanskelig å balansere. Man skal trives der man er i dag, samtidig som man leter etter et sted som skal være bedre enn der man er for øyeblikket. Forstår dere?

Jeg føler vi er blitt noen racere på å leve i nuet, samtidig som vi jobber med å nå våre drømmer. Men vi har brukt tid på å komme dit. Vi setter pris på hverdagen og gledene hverdagen gir. Likevel er det innimellom vanskelig å fokusere på her og nå. Når det eneste vi vil er å fokusere på potensielle løsninger.