SoMe Detox and Earth Hour

Jeg er så inni hampen lei telefonen min for øyeblikket. Den har kokt den siste tiden. Jeg merker også at min bruk av telefontid har eskalert. 20 minutter sosiale-medier-tid per dag er det vi vanligvis har som grense i dette hjemmet. Når bruken og hyppigheten stiger synger min tilstedeværelse, og ja – faktisk lykke.

Jeg er av den folkesorten som elsker sosiale medier! Elsker! Elsker linking til gode saker jeg aldri ellers ville plukket opp. Refleksjoner til kloke mennesker. Kontakten man kan holde med de man ikke ser like ofte. Bildene som gjør at man kan ta del i livet til de man setter pris på, utenom tiden man er sammen. Jeg elsker å hente inspirasjon til hus og hjem fra sosiale medier. Jeg forsøker selv jevnlig å sende snaps av Iver til hans nære så de kan følge hans utvikling, selv om de ikke ser han like ofte.

Men sosiale medier må ikke bli altoppslukende. Det er så lett å henge i den elektroniske verdenen. Du kan lese, scrolle og kikke på bilder gjennom hele dagen om du vil det. For meg blir det helt feil. Da lever jeg ikke i nuet. Da lever jeg ikke mitt eget liv fult og helt. Da verdsetter jeg ikke mine egne øyeblikk.

Den siste tiden kjenner jeg at disse 20-30 minuttene er på tur å skli ut. Ofte blir det slik for min del når jeg er litt ekstra sliten. Da søker jeg til skjermen i rolige øyeblikk, fremfor å lytte til kroppen eller bruke tid på å tenke ut en hel tanke.

Derfor skal jeg bruke påsken på bøker, spill, gode samtaler og oppladning til en hektisk periode etter påske. Jeg skal rett og slett logge av. Fra palmesøndag til første påskedag er det ikke lov med Facebook, Instagram, Twitter, blogger og mail. Snap har jeg lov å sjekke en gang i døgnet. Dette unntaket har jeg fordi mange kommunisere med meg gjennom snap fremfor sms. Men jeg har kun lov å svare på direkte henvisning til meg. Ikke noe annet.

Utfordrer deg også til å bruke påsken til å forsøke å være mer tilstede i øyeblikket. Ro ned på telefon bruk. Fokuser på menneskene du er sammen med. Prøv å se på klokken hver gang du tar opp telefonen. Følg med på hvor mye du er på sosiale medier hver dag. Minuttene suser kjappere enn vi aner når vi leser eller scroller.

SAMSUNG CSC

Klokken 20:30 er det Earth Hour. Slukk alle lys. Logg av. Klokken 20:30 starter min SoMe detox. Da slukker vi alle lysene i hjemmet og logger av sosiale medier for ei uke. Vi snakkes om ei uke <3

SAMSUNG CSC