Motivasjon i hverdagen

Klarer du å vente til 13 dag jul med å kaste ut julen? Vi venter alltid til 13 dag jul. I år intet unntak. Men gjett om jeg er klar for å kvitte meg med late dager, tung og feit julemat og denne småspisingen gjennom dagen. Jeg elsker julen. Elsker absolutt alt ved den. Men jeg elsker også å starte hverdagen igjen. Jeg er en rutineperson som fungerer aller best når jeg har gode rutiner å leve etter.

Mandager er en fast dag for å betale regninger, se om treningsplanen trenger justeringer, koordinerer uken, lage matplan og se hva som må handles. Det verste jeg vet er å renne daglig på butikken. Det suger tid og du bruker så latterlig mye penger. Å være ferdig med dette i starten av uken er det beste som finnes. Vi tar kanskje en tur på butikken på torsdag eller fredag, for å handle det som ikke nødvendigvis holder seg fra mandag til søndag. Men planen er likevel klar, vi trenger ikke gjøre annet nærmere helgen enn å faktisk stikke innom handelsstedet.

SAM_2212.jpg

Jeg hater at hverdagen skal gå til gørr kjedelige gjøremål, så her i huset gjør vi oss ferdig med disse på ukens første dag. Da kan vi fylle resten med det vi selv måtte ønske. Å gruble hver dag på hva som skal spises, for så å handle dette, føler jeg tar hele ettermiddagen. Da er det mye bedre å dra ingrediensene ut av kjøleskapet, og sette i gang.

I morgen er det 13 dag jul. Det føles litt som en mandag for meg. Da skal julen helt ut av huset. Late morgener, sene frokoster og tunge middager er over. Etter slike perioder uten rutiner i hverdagen, hvor alle regler egentlig sklir litt ut, får jeg en så vanvittig herlig motivasjon til å starte på’an igjen. Jeg skal bruke de kommende dagene til å lage et kostholdsoppsett til både meg og mannen, slik at vi kan nå våre nye mål.

Nyttårsforsett er ikke helt min greie. Jeg er mer for å lage mål, å jobbe for å fullføre disse. Jeg har hele tiden små mål jeg jobber etter på kort sikt, med store overordnede mål i bunn. Mitt treningsmål siden mars i fjor har vært å komme tilbake i den formen jeg hadde før svangerskapet. Det målet har jeg nådd nå (hurraaaa), derfor er det på tide å finne et nytt mål som motiverer meg til å stå på ekstra både i forhold til trening, men også kosthold.

Et mål er å greie 10 chins før sommeren. I dag greier jeg fem, så jeg er nødt til å konkretisere når tid jeg skal nå dette målet, og bygge opp en treningsplan som gjør at jeg klarer det. Men jeg trenger litt mer å jobbe etter. Før helgen skal jeg ha laget en målsetting om noe å strekke meg etter, slik at jeg holder på min treningsmotivasjon. Setter man seg et konkret mål er det mye lettere å motivere seg til en treningsøkt.

SAMSUNG CSC

Man kan ha store mål og man kan ha små delmål. I forkant av utdrikningslaget for en av mine beste venninner nå i vår hadde jeg som mål å føle meg vel i bikini. Siden det her var så kort tid etter min fødsel brukte jeg dette som et mål til å starten prosessen om å komme i form igjen. Så bikinien jeg ville ha på meg lå fremme på badet i en måned før. Hver gang jeg så på bikinien hentet jeg frem motivasjonen min. Jeg kjente på følelsen av å føle meg vel i bikini og fikk en ekstra boost til å fokusere på kostholdet, og gjennomføre planlagte treningsøkt.

Mitt råd til deg er å sette deg mål, store eller små. De bør være helt konkrete, slik at du kan finne motivasjon til å gjennomføre de. Jeg skal gruble litt på mine kommende treningsmål nå. Gjør det samme! Så heier vi på hverandre?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg